SimulaTour

Het is vrijdagavond 24 juni. Een miljoen Nederlanders kijken de talkshow Op1. Daar zien zij hoe machinist Mark van Doorn de minister van Infrastructuur laat rijden in de treinsimulator. Terwijl presentator Sven Kockelman met zijn gasten spreekt over de krappe arbeidsmarkt, zien de kijkers hoe machinist Mark en de minister met plezier een slagje Amersfoort door de sneeuw doen.

Het is het hoogtepunt van de simulatortour. Machinisten en recruiters trekken weken met een simulator door het land waar reizigers zelf een trein kunnen besturen. Doel: collega’s werven, Nederland kennis laten maken met het mooie werk op het spoor.

Op elk station is wel een journalist die voor de lokale krant verslag doet. Machinisten leggen het werk uit, recruiters vertellen hoe je kun solliciteren. Het is het keerpunt in de werving van nieuwe collega’s. Inmiddels is de werving enorm toegenomen. Er is weer perspectief om toekomstige ambities voor de reiziger waar te maken.
Het succes van deze wervingsactie staat op de schouders van oorspronkelijke SimulaTour, die in 2022 werd gemaakt om collega’s met behulp van techniek een levensechte blik in een toekomst met het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS te geven. Nu heeft team niet alleen collega’s enthousiast gemaakt, maar heel Nederland!

Door het harde werk van het team van de SimulaTour en de samenwerking tussen S&O, Recruitment en Communicatie, weet heel Nederland hoe mooi werken bij het spoor is en kunnen collega’s trots zijn om bij het spoor te werken.