Selfie Conducteurs

Onur Yürükel en Mustafa Hosgören (NS)

De Oscar van het spoor ging voor de beste reisbeleving ging in 2018 naar conducteurs Onur Yürükel en Mustafa Hosgören met hun initiatief van de Selfie Conducteurs.

Gastvrijheid is één van de strategische speerpunten van NS om de reizigersbeleving te optimaliseren en een hoge klanttevredenheid te realiseren. De medewerkers van NS Operatie zijn daarbij ons belangrijkste visitekaartje. Onur en Mustafa, twee hoofdconducteurs uit regio Oost, vallen op door hoe ze in de afgelopen periode op eigen initiatief invulling hebben gegeven aan die gezichtsbepalende rol. Ze hebben zichzelf bij het grote publiek geïntroduceerd als de Selfie Conducteurs.

Vanuit hun vakmanschap, maar op ludieke wijze en in een eigentijdse stijl maken Onur en Mustafa contact met onze reizigers. Los van elkaar, met z’n tweeën of samen met Communicatie maken ze filmpjes en foto’s die zij via social media delen. En in hun vrije tijd bedenken ze telkens weer nieuwe ideeën om onze reizigers te blijven verrassen. In korte tijd hebben ze al meer dan 1.000 volgers op Instagram en ook het aantal positieve reacties op Facebook blijft groeien. Ook hebben ze al een keer of tien de krant gehaald. Onur en Mustafa hebben intussen zelfs een serieuze fan base. Reizigers kopen een vervoersbewijs of reizen verder om met hen op de foto te kunnen.