Voordrachten aanmelden

Elke dag doen ProRail en NS werk waardoor Nederland in beweging blijft. Eén dag in het jaar staat dat bijzondere werk centraal tijdens uitreiking van de Nederlandse Spoorprijzen.

Iedere collega van NS en ProRail kan meedoen, iemand voordragen voor de prijzen én stemmen op een genomineerde. Tot 18 maart 2024 kon je een project, collega of team voordragen!

Hoe werk het?

1. Voordragen

Je kon tot 18 maart 2024 een project, team of collega voordragen. Kijk op pagina ‘Categorieën’ om te bepalen voor welke categorie je de voordracht wil doen èn aan welke criteria een voordracht moet voldoen. Klik hier om naar de voordrachtformulieren te gaan.

2. Bepalen nominaties

Uit de voordrachten kiest het bestuur van de Stichting Jan van Stappen per categorie vervolgens 5 nominaties. Deze nominaties gaan door naar de volgende ronde, de feestavond op 30 mei 2024!

3. Stemmen

Op deze website maken wij bekend wie de genomineerden per categorie zijn. Jij kunt van 6 t/m 22 mei stemmen op jouw favorieten!

De top 3 van deze publieksstemmen wordt op de feestavond bekend gemaakt.

4. Kiezen winnaars

Op 30 mei 2024 is de feestelijke uitreiking van de spoorprijzen! Die avond blijkt wie per categorie tot de top 3 is doorgedrongen.

Het aanwezige publiek kiest vervolgens per categorie de winnaar.