Voordrachten aanmelden

Elke dag doen ProRail en NS werk waardoor Nederland in beweging blijft. Eén dag in het jaar staat dat bijzondere werk centraal tijdens uitreiking van de Nederlandse Spoorprijzen.

Iedere collega van NS en ProRail kan meedoen, iemand voordragen voor de prijzen én stemmen op een genomineerde. Vanaf nu tot 5 maart kun je een project, collega of team voordragen!

Hoe werk het?

1. Voordragen

Je kunt tot 5 maart 2023 een project, team of collega voordragen. Kijk op pagina ‘Categorieën’ om te bepalen voor welke categorie je de voordracht wil doen èn aan welke criteria een voordracht moet voldoen. Klik hier om naar de voordrachtformulieren te gaan.

2. Bepalen nominaties

Uit de voordrachten kiest het bestuur van de Stichting Jan van Stappen per categorie vervolgens 5 nominaties. Deze nominaties gaan door naar de volgende ronde, de feestavond op 11 mei 2023!

3. Stemmen

Op deze website maken wij begin april bekend wie de genomineerden per categorie zijn. Jij kunt vanaf 10 april stemmen op jouw favorieten!

De top 3 van deze publieksstemmen wordt op de feestavond bekend gemaakt.

4. Kiezen winnaars

Op 11 mei 2023 is de feestelijke uitreiking van de spoorprijzen! Die avond blijkt wie per categorie tot de top 3 is doorgedrongen.

Het aanwezige publiek kiest vervolgens per categorie de winnaar.

Stemmen

Vanaf 10 april vind je hier alle informatie over de genomineerden. Dan kun je ook stemmen op jouw favoriet!