1 - VK Statiegeld automaat

Statiegeld automaat

← terug naar overzicht genomineerden

Statiegeld automaat

Een beter milieu begint bij jezelf op het station met een technologisch hoogstandje.. de statiegeld automaat. Nooit meer een petfles of blikje in de prullenbak die uiteindelijk wordt verbrand door een afvalverwerker. Maar juist inleveren en jouw statiegeld via een Tikkie op je bankrekening gestort. Wil je nog meer het milieu helpen? Doneer je statiegeld aan het goede doel Plastic Soup en red een vis of welk dier dan ook in de zee overleven. Allemaal mogelijk gemaakt door diverse partijen in het project Statiegeld automaat.

← terug naar overzicht genomineerden


2 - VK SimulaTour

SimulaTour

← terug naar overzicht genomineerden

SimulaTour

Het is vrijdagavond 24 juni. Een miljoen Nederlanders kijken de talkshow Op1. Daar zien zij hoe machinist Mark van Doorn de minister van Infrastructuur laat rijden in de treinsimulator. Terwijl presentator Sven Kockelman met zijn gasten spreekt over de krappe arbeidsmarkt, zien de kijkers hoe machinist Mark en de minister met plezier een slagje Amersfoort door de sneeuw doen.

Het is het hoogtepunt van de simulatortour. Machinisten en recruiters trekken weken met een simulator door het land waar reizigers zelf een trein kunnen besturen. Doel: collega’s werven, Nederland kennis laten maken met het mooie werk op het spoor.

Op elk station is wel een journalist die voor de lokale krant verslag doet. Machinisten leggen het werk uit, recruiters vertellen hoe je kun solliciteren. Het is het keerpunt in de werving van nieuwe collega’s. Inmiddels is de werving enorm toegenomen. Er is weer perspectief om toekomstige ambities voor de reiziger waar te maken.
Het succes van deze wervingsactie staat op de schouders van oorspronkelijke SimulaTour, die in 2022 werd gemaakt om collega’s met behulp van techniek een levensechte blik in een toekomst met het nieuwe beveiligingssysteem ERTMS te geven. Nu heeft team niet alleen collega’s enthousiast gemaakt, maar heel Nederland!

Door het harde werk van het team van de SimulaTour en de samenwerking tussen S&O, Recruitment en Communicatie, weet heel Nederland hoe mooi werken bij het spoor is en kunnen collega’s trots zijn om bij het spoor te werken.

← terug naar overzicht genomineerden


3 - VK TreinTrainPakket

TreinTrainPakket

← terug naar overzicht genomineerden

TreinTrainPakket

Reizen met de trein is voor de 1 miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking soms net wat spannender dan voor jou en mij. Met het TreinTrainPakket geeft NS scholen en instellingen de middelen om jongeren met een licht verstandelijke beperking te laten oefenen met het reizen met de trein. Zo krijgen ze zelfvertrouwen en plezier in het reizen met de trein, waardoor ze volop mee kunnen doen in de maatschappij.

← terug naar overzicht genomineerden


4 - VK OV-Ebike

OV-ebike

← terug naar overzicht genomineerden

OV-ebike

Het OV-ebike team heeft een superprestatie geleverd door op 4 stations binnen een jaar tijd de OV-ebike te introduceren. Reizigers weten de OV-ebike goed te vinden, en de eerste resultaten van het klantonderzoek zijn positief. Ook wordt de OV-ebike goed ontvangen door o.a. de fietsersbond, RTL bright en anderen.

← terug naar overzicht genomineerden


5 - VK Reizen met je betaalpas

Reizen met je betaalpas

← terug naar overzicht genomineerden

Reizen met je betaalpas

Met de livegang van reizen met een betaalpas of creditcard, wordt een van de grootste OV-innovaties voor reizigers gerealiseerd sinds de invoering van de OV-chipkaart. Deze vernieuwende manier van reizen en betalen biedt vol tarief reizigers, inclusief buitenlandse toeristen, een zeer gewilde extra keuze die de toegang tot het OV laagdrempeliger maakt en daarmee gebruik ervan stimuleert. Net zo makkelijk als het contactloos afrekenen van je boodschappen. Bij elke reis check je in en uit met je betaalpas, creditcard, mobiel of smartwatch en aan het eind van de dag worden alle OV-ritprijzen afgeschreven van bijbehorende rekening en hoeft er geen losse kaart meer te worden gekocht.

← terug naar overzicht genomineerden